Haluamme kiittää yhteistyökumppaneitamme ja taloudellisia tukijoitamme erittäin mielenkiintoisesta vuodesta! Toivomme hyvän yhteistyön jatkuvan tuottavan ja kestävän viljelyn saralla tulevanakin vuonna.

Yhteenveto tästä vuodesta

Meillä on ollut Lykkanissa vauhdikas vuosi. Toinen kausi pilottitilojemme kanssa on tulossa loppuun ja saavutimme tavoitteen pilottitilojen määrän tuplaamisessa tänä vuonna. Uudet näytteenotot on saatettu päätökseen ja uutta dataa on kerätty.
Olemme olleet mukana esittelemässä Lykkanin toimintaa monissa eri tilaisuuksissa sekä Suomessa, että ulkomailla. Olemme myös tehostaneet kommunikaatiotamme ja mm. uutiskirje ilmestyy nyt säännöllisesti.
Strategiapäivä pidimme Pohjanmaalla ja säännöllisten Teams-kokousten lisäksi tapasimme myös KoneAgria messuilla syksyllä, jossa lanseerattiin pellon vuokravälityspalvelumme Lykkan LoveLand.
Loppusyksystä Lykkan osallistui Agritechnica-messuille Saksassa, LUKE:n workshopiin peltomaan kunnosta, ja pidimme esityksen ProAgrian hiilikauppa-webinaarissa. Olemme olleet myös mukana Baltic Sea Action Groupin (BSAG) podcastissa puhumassa vuokrapeltojen ongelmatiikasta ja haasteista peltomaan terveyden suhteen. Linkki tähän ruotsinkieliseen podcastiin: BSAG Problematiken kring arrendeåkrar
Olimme myös mukana Maa- ja metsätalousministeriön "Hiilestä kiinni"- workshopissa yhdessä muiden toimijoiden kanssa, jotka työskentelevät metsien ja peltojen hiilensidonnan parissa. Kriteereitä tiukennetaan ja tähän liittyen meillä oli mielenkiintoinen keskustelu: mitä saa tehdä hiilikrediiteillä, kuinka varmistetaan laatu ja miten voimme kehittää markkinaa.
Olemme tavanneet monia uusia ihmisiä, jotka vaikuttavat samalla alalla kuin me, ja päässeet näkemään myös yhteistyön tuloksia tästä.
Paras muisto tältä vuodelta on meille ollut Lykkan Lovelandin kehittäminen ja tämän innostunut vastaanotto KoneAgria-messuilla! Oli upeaa huomata, että tämänkaltaiselle palvelulle on kiinnostusta ja tarvetta.

Northern-Roots -foorumi tammikuussa Tallinnassa

Lykkan osallistuu Tallinnassa 24.-25. tammikuuta Northern Roots -foorumiin. Täällä käsitellään regeneratiivista maanviljelyä ja pyritään yhdessä rakentamaan siltaa teoriasta käytäntöön. Monia mielenkiintoisia puhujia on jo ilmoittautunut, ja Kristian ja Lena osallistuvat siellä paneelikeskusteluun. Lue tästä lisää: https://northernroots.eu/
"Latoon, parvelle pyrkii vaan,
siellä hän pitää majaa:
pääskyn naapuri suovallaan
on liki räystään rajaa;
vaikka pääsky nyt poissa on,
keväällä tuoksuun tuomiston
kyllä se saapuu varmaan
seurassa puolison armaan."
- Viktor Rydberg, Tonttu-
Lämpimin jouluterveisin ja katseet kohti uutta maanviljelysvuotta!
Mikaela, Lena, Pirjo & Kristian
Email Marketing Powered by MailPoet