Uutta kasvua

Aloittelemme parhaillaan toista kauttamme pilottitilojen kanssa. Pidimme nyt huhtikuussa infotilaisuuden uusille ja vanhoille pilottitiloille. Painopisteemme pilottitilojen suhteen on edelleen Länsi-Suomessa ja Pohjanmaalla mutta myös useita uusimaalaisia tiloja on tullut mukaan. Lykkanin tavoite on saada noin 20 pilottitilaa tulevalle viljelyskaudelle vaikuttaa täyttyvän.

Viime lokakuussa saimme Lykkanin tiimiin merkittävän vahvistuksen, kun maatalous- ja metsätieteiden maisteri Lena Korkea-aho tuli mukaan toimintaan. Hän kehittää yhdessä Jussi Knaapin kanssa Lykkanin maaperän kunnon ja hiilensidonnan mittaus- ja verifiointimenetelmiä.

Talven aikana Lykkan on vahvistanut yhteistyöverkostoaan ja olemme osallistuneet useisiin tilaisuuksiin. Kristian Bengts oli puhumassa Työtehoseuran Digimaatalous -webinaarissa joulukuussa maatalouden uusista ansaintamalleista ja samasta aiheesta myös Tampereella järjestetyssä Maaseutuverkoston Spring 23 -tilaisuudessa maaliskuussa. Seinäjoen Ammattikorkeakoulu järjesti Maaperä kuntoon ja hiili kauppaan -ajankohtaispäivät maaliskuussa ja Lena oli kutsusta tilaisuudessa luennoimassa. Kristian oli vuorostaan huhtikuussa Kauhajoella luennoimassa Suupohjan Koulutusyhtymän Vuoksen teemapäivässä "Yritykset ja vastuullisuus".

Lykkan sai merkittävän taloudellisen tuen Ålandsbankenin Itämeri -projektista. Tämä mahdollistaa vielä aiempaa laajemmin mittaus- ja verifiointimenetelmien kehittämisen.

https://itameriprojekti.fi/alandsbankenin-itameriprojekti-jakaa-ennatyssumman-615-000-euroa-itameren-tilaa-edistaville-innovaatioille-startupeille-ja-toiminnalle/

Antoisaa uutta kasvukautta!

LYKKAN
Email Marketing Powered by MailPoet