ILMASTOKOMPENSAATIO

Enemmän kuin hiilikompensaatio

Näin se toimii

LYKKANIN ILMASTOKOMPENSAATIO

hiilisidonta kuvake

YRITYKSILLE JA ORGANISAATIOILLE

Globaalissa markkinataloudessa kuluttajat ja yritykset tekevät valintoja yhä enemmän niiden arvojen pohjalta, jota yritykset edustavat. Konkreettisista teoista luonnon suojelemiseksi on tullut yhä tärkeämpi osa liiketoimintaa. Tämä on johtanut siihen, että enenevä määrä yrityksiä arvioi oman toimintansa hiilijalanjäljen. Toisaalta yritykset eivät voi toimia tuottamatta hiilidioksidipäästöjä ja tästä syystä markkinoille on tullut palveluita, jotka mahdollistavat oman hiilijalanjäljen kompensaation.

LYKKANin kautta saat yrityksellesi hiilijalanjäljenlaskennan ja kohdennetut keinot hiilijalanjäljen vähentämiseen.

Hiilensidonnan suhteen teemme yhteistyötä suomalaisten pilottitilojen kanssa ja yrityksesi voi kompensoida kasvihuonekaasupäästöjään uudistavan maanviljelyn avulla.

kukka kuvake

VILJELIJÄLLE

LYKKANin kautta voit tarjota peltomaiden hiilensidontaa ilmastokompensaationa yrityksille ja organisaatioille. Yksinkertaista ja tuottavaa. Haluatko osallistua ilmastokompensaatioomme?

LYKKANin ilmastokompensaatio

LYKKANin ilmastokompensaatiossa viljelijä sitoutuu tekemään viljelytoimenpiteitä, jotka lisäävät maan hiilensidontaa. Yritys, joka haluaa kompensoida hiilijalanjälkeään voi tehdä sen LYKKANin palvelun kautta. Tarjoamamme ilmastokompensaatio on luotettava ja turvallinen.

Kuinka ilmastokompensaatio toimii?

Pellot

Viljelijä kehittää viljelytapaansa siten, että se sitoo enemmän hiiltä maaperään. Peltoja pidetään mahdollisimman paljon vihreinä, käyttäen mm. kerääjäkasveja ja vähentäen pellon muokkausta.  Ravinnetase paranee ja samalla pellon tuottavuus kasvaa pitkässä juoksussa. 

Täsmäviljely

LYKKANIN tiloilla käytetään täsmäviljelyä. Esimerkkeinä tästä traktoreiden automaattiohjaus, paikkakohtainen lannoitus ja satokartoitus.

Lisää luonnon monimuotoisuutta

LYKKANin tilojen pelloille perustetaan kukkivia reunoja, jolloin myös hyönteiset, linnut ja sitä kautta luonnon monimuotoisuus lisääntyvät. Viherkäytävät auttavat myös riistaeläimiä kulkemaan peltoaukioiden läpi.

Aloita ilmasto­kompensaatio!

Hanki ilmastokompensaatioon helposti ja luotettavasti kauttamme!

Kiinnostunut?
Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä

Tiedätkö mikä on yrityksesi hiilijalanjälki ja miten voit vaikuttaa siihen?

Suomen hallitusohjelman (2019) tavoitteena on, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointiyhteiskunta. Tämä edellyttää nopeutettuja päästövähennyksiä kaikilla sektoreilla sekä hiilinielujen vahvistamista.

Ole mukana muutoksessa. LYKKAN tarjoaa ammattimaista hiilijalanjäljenlaskentaa.

scope 1-4 hiilijalanjälki

Mitä tarkoitetaan hiilensidonnalla?

hiilisidonta kuvake

Hiilidioksidin kohonnut määrä ilmakehässä aiheuttaa globaalia lämpenemistä. Kasvit, jotka sisältävät lehtivihreää käyttävät hiilidioksidia yhteyttämisprosessissaan ja sitovat siten hiilidioksidia sekä kasviosiin, että juuriston kautta maaperään. Tästä syystä viherkasvit ja puut ovat tärkeitä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Vapaaehtoiselle ilmastokompensaatiolle on määritelty hyviä käytäntöjä, joiden mukaan hiilensidonnan tulisi olla lisäistä, kaksoislaskentaa tulisi välttää ja hiilensidonnan pysyvyys on huomioitava.

Lisää tietoa näistä: Opas vapaaehtoisen hiilimarkkinoiden hyviin käytäntöihin: Vapaaehtoisten ilmastotekojen edistäminen ilmastoyksiköillä.

Tilaa uutiskirjeemme